2016. június 8., szerda

Óvodánk hírei
  A jó idő beköszöntével még színesebbé vált óvodásaink élete. Április 11.-én, a költészet napján, Szöllősi Györgyi mesélt a gyermekeknek, s az udvaron kiállítást rendeztünk a gyermekek rajzaiból. Néhány napon át a szél vidáman lengette a kerítésre függesztett gyermekmunkákat.
A Föld Napján, valamennyi csoport kirándulni volt. A kicsik a Duna-parton, a nagyobbak távolabbi helyekre is ellátogattak Pócsmegyerre, Szigetmonostorra, a Vöröskő sziklára.
Május 1.-jét az óvoda udvarán felállított gyermekek által feldíszített májusfával és táncházzal ünnepeltük.
Anyák napja alkalmából minden kisgyermek egyénileg köszöntötte fel az édesanyját.
A hónap végén valamennyi csoportban vidám műsoros évzáróval zártuk az évet, s búcsúztattuk el a nagycsoportosokat. Az óvoda udvarán tartott gyermeknapon változatos kézműves foglalkozás és sportversenyek szórakoztatták a gyermekeket, s a Habakuk bábszínház: Az aranyhajú királylány mesejátéka. A nagy melegben, jól esett a Xixo cég által felajánlott gyümölcstea, éppúgy, mint a Heim pékség finom aprósüteményei.
Mindkét felajánlónak ezúton is köszönetet mondunk!
A gyermeknapon régi nagy álmunk is beteljesült, hiszen felavathattuk az óvodai játszótéren az ivókutat, melyre már évek óta nagy szükségünk lett volna.
Az anyagi forrást a papírgyűjtésből, az adventi vásár bevételéből, vagyis a szülők által támogatott programokból biztosítottuk.
A kút terveit és elkészítését karbantartónk Zandler Károly valósította meg. A kút köré a díszkövet Czapár Gábor – Czapár Kemence (egy volt óvodásunk édesapja) biztosította.
A közös összefogás meghozta „gyümölcsét”, s a gyermekek boldogan használják az ivókutat naponta többször is, ha szükség van rá.
Az önkormányzat kijavíttatta a régi épülethez felvezető utat, így az új aszfalton sokkal biztonságosabb a közlekedés. Köszönjük mindannyiunk nevében!
Június 4.-én szombaton a Leányfalu Iskolaügyéért Közalapítvány szervezésében egész napos jótékonysági gyermeknap lesz, melynek bevételét az óvoda kapja. Ez a nap is a gyerekekről szól, hiszen minden program az ő szórakoztatásukat fogja szolgálni.
Közben megtörtént az új gyermekek beiratkozása a következő tanévre. Ez idáig valamennyi jelentkezőt felvettük vagy előjegyeztük.
Lassan megkezdődik a nyári élet az óvodában, s a nyári szünetig a csoportok összevontan fognak majd működni. Minél több időt töltünk majd az udvaron, kihasználva óvodánk kedvező természeti adottságait.
Napról napra gyönyörködünk virágainkban (köszönet érte az Önkormányzatnak), a fákban, s hallgatjuk a madarak énekét.
Nagyon örülünk, hogy ismét biztosítani tudjuk a gyermekeknek a napvédelemhez szükséges naptejet, a sikeres DM pályázatunknak köszönhetően.


               Horváthné Kócsy Andrea Margit Zoltánné
                       Óvodavezető         Óvodavezető helyettes