2015. november 29., vasárnap

Készülődés az ünnepekre

                                                          Ünnepi készülődés óvodánkban

Örömteli várakozással készülünk a közeledő ünnepekre.Ilyenkor minden adventi vasárnapot követően, meghitt hangulatban,mind az öt csoport gyermekeinek részvételével mi is meggyújtjuk a soron következő gyertyát a közös adventi koszorúnkon óvodánk tornatermében.
Mindegyik gyertya meggyújtásakor más-más csoport gondoskodik kis műsorral az ünnepi hangulat megteremtéséről.
Ezen kívül minden csoportszobában külön-külön is készítünk adventi koszorút és meglepetéseket tartogató adventi naptárt is,hogy a Karácsony ünnepének meghitt melegsége oda is betérjen.
A Karácsonyt megelőzve azonban néhány nap múlva ellátogat óvodánkba a Mikulás!
Érkezésére várva már ünnepi díszbe öltözött minden szoba.A díszítésben a gyermekek is nagy örömmel vettek részt és már készülnek a Mikulásnak szánt levelek és ajándék rajzok,hogy azután énekekkel,versekkel fogadva,süteménnyel és teával kínálva vendégül lássuk a messziről érkezett,várva-várt kedves Vendéget.
Az ünnepi készülődés részeként az iskola udvarán megrendezésre kerülő adventi vásáron is válogathatnak majd a gyermekek  finom sütemények és mindenféle ötletes,szép,karácsonyi kézműves portéka között.
Meglepetés bábozás is vár még rájuk,Nyári Bernadett előadásában "A hóember ajándéka"című mese.
Az utolsó gyertya meggyújtásakor pedig elérkezünk ünnepi várakozásunk végéhez és csúcspontjához,az óvodai karácsonyi ünnepségünkhöz,melyet csodásan feldíszített karácsonyfával ünnepelünk,ami alól az ajándékok sem hiányozhatnak.                                                                                                                                                                  
                                                                                                               Révész Adrienne-pillangó csop.