2018. március 4., vasárnap

Egészséghét az óvodában


            Az Óvodai nevelés országos alapprogramjában és óvodánk saját nevelési programjában is kiemelten fontos az egészséges életmódra való nevelés. Valamennyien tudjuk, hogy egészséges felnőtté, akkor válhatnak gyermekeink, ha már kisgyermekkorban törekszünk az egészséges életvitel igényének kialakítására, ezen belül a gyermek testi és lelki szükségleteinek kielégítésére. Ahhoz, hogy ez kialakuljon, sokrétegű, változatos ismereteket adunk naponta a gyermekeknek. Ezekbe a tevékenységekbe már évek óta a védőnénik is bekapcsolódnak és látogatásaik során ők is igyekeznek a gyermekek ismereteiket bővíteni.
 Az idei évben egy teljes hetet biztosítottunk az „Egészséghét” című projektünk megvalósulására. Minden napra változatos, érdekes programmal készültünk. Nagy élményt jelentett a gyermekeknek a fogorvos néni, dr.Gégény Tímea látogatása, aki vidám, játékos eszközökkel mutatta be a hatékony fogápolást. Bonifert Zoltánné, Edit néni a védőnő a nagyobbaknak projektoros filmvetítéssel, a kisebbeknek játékos feladatadással, közös beszélgetéssel mélyítette el az egészséges étkezés, mozgás, pihenés egységének fontosságát. A csoportok változatos programokkal próbálták színesíteni ezt a hetet. Például: orvos apuka, dr.Horváth Dávid meghívása, gyümölcssaláta készítése, zöldségbabák készítése, színezés, mese hallgatás a témakörhöz kapcsolódóan. A hét lezárásával külsős vendégünk Schirilla György volt, aki a saját életéből vett példákkal, játékosan mesélt a gyerekeknek az egészségmegőrzésről. Ezután jógagyakorlatokkal zárult a közös program.
 Úgy gondoljuk, hogy ezekkel a programokkal megerősítettük a gyermekekben az egészséges életmód fontosságát. Hisszük, hogy egészséges gyermekből egészséges felnőtt válhat. 
Köszönjük Minden lelkes Előadónk közreműködését, részvételét!