2017. október 29., vasárnap

Itt van az ősz, itt van újra...

Szeptemberi programjaink

Szeptember 27-én a Pillangó csoportosok ellátogattak az Állatkertbe és nagy örömmel váltották be, az idén tavasszal, egy országos pályázaton nyert belépőiket.Szeptember 29-én, a Népmese napja alkalmából Balázs Flóra,a Maci csoport egyik óvónénije mesélte el a gyermekeknek az "Adj isten egészségére című mesét", melyet egy grafikusművész édesanya, a fantasztikus rajzaival tett még élvezetesebbé.

Októberi programjaink

Október 2-án a Süni csoportosok a Faluházban egy kedves, meghitt alkalom keretében verses,dalos,táncos műsorral köszöntötték a nyugdíjasokat az Idősek napja alkalmából. Október 5-én, az óvodai szüreti hetünk keretein belül,a csoportokban a gyermekek az óvónénikkel zamatos szőlőlevet préseltek.Ezt a vidám hagyományőrző napunkat Tóth Judit óvónéni néptánccal és népdalok tanításával tette még színesebbé a gyermekek számára.Október 16-án délután a Pillangó csoportosok vendégül látták az új első osztályosokat,akik májusban ballagtak el a csoportjukból és egyben az óvodából is. Teával és süteménnyel várták a gyermekek a régi barátokat, akiknek rajzokat is készítettek ajándékul.Az iskolások viszonzásul megosztották velük a frissen szerzett iskolai élményeiket. Nem maradt el a közös éneklés és játszás sem, ami még most is tartana,..ha nem kellett volna hazamenni...😊.
Október 24-i hetünkön "Tök jó hetet" tartottunk az óvodában.Minden csoportban sokoldalú tevékenységek kereteiben ismerkedtek a gyermekek a tök fajtáival a sütőtöktől a dísztökig, a dinnyén, patiszonon, cukkinin, padlizsánon át. A gyermekek által gyűjtögetett őszi termésekből és terményekből vidám mesterművek, a  tökmagokból pedig szépen díszített képek, nyakláncok születtek. Az egyik csoportban sütőtökös muffint, a másikban sütőtök is sütöttek. A számtalan játékkal átszőtt tevékenység közben sok új éneket és verset is tanultak a gyermekek ,amit később be is mutattak egymásnak. Mindegyik csoportban az óvónénik és a gyermekek közösen faragták ki a csoport töklámpását, "akit" hol Tökfilkónak, hol pedig Tóbiásnak neveztek el. A töklámpások, melegséget adó fényükkel egész héten át résztvevői voltak  a gyermekek napjainak  mind játékidőben, mind a délutáni alvás közben.
Október 27-én a "Tök jó hét" záró alkalmaként a villa épület óvónői egy őszi bábjátékkal ajándékozták meg a gyermekeket, akik átszellemülten nézték Mazsola, Manócska,Tádé és a tökház kedves történetét.Novemberi programjaink 

Október 30 - november 3. : Az iskolai őszi szünet ideje alatt az óvodában előzetes igényfelmérések  szerint, összevont csoport működik.

November 10. : A Süni csoport műsorával egybekötött Márton napi lámpás felvonulás, a szülők és családok részvételével.

November 29.,30 : Adventi nyílt nap a csoportokban

November 30. : Adventi vásár