2017. július 6., csütörtök

Nyár van, nyár röpke lepke száll virágra, zümmög száz bogár……. 
A nehezen múló tél, s az alig észrevehető tavasz után, végre megérkezett az igazi nyár az óvodába is.
Visszatekintés:
Elmondhatjuk, hogy a második félév is igazán eseménydús időszak volt Tündérkert Óvodánkban.
A csoportok mindennapjai, sok- sok programmal, változatosan teltek.
Farsang, kiszebáb égetés, bábelőadások, majális, anyák napi köszöntések egyénileg, rövid műsorokkal. Tűzoltónap, védőnői látogatás, fogorvosi szűrővizsgálat, évzárók, nagyok búcsúztatása, gyereknap, séták, kirándulások biztosították a változatos időtöltést.
Eközben februárban a vezető tanfelügyeleti ellenőrzése, áprilisban és májusban két óvodapedagógusunk minősítése is nagyon jó eredménnyel zárult. Gyakornokunk így PED. I-be, PED. I-be lévő pedagógusunk PED. II-be került az eredményes minősítéssel. Az óvodavezető önértékelése és vezetői tanfelügyelete is megtörtént. A két minőstett pedagógus önértékelése is elkészült.
Az óvodapedagógusok, szakmai napon vettek részt a dunabogdányi óvodában, viszonozva a kolléganők tavalyi látogatását. 
Folytatódott a szülőkkel való jó kapcsolat, melynek eredménye, hogy az Óvodaszék mindenben segítette munkánkat. Köszönet érte!
Örömmel értesültünk róla, hogy a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. 100.000 Forint,(azaz –százezer- forint ) célzott támogatásban részesítette óvodánkat kérelmünkre.
Nagy öröm volt számunkra ez az adomány!
2017. januárban meg is rendeltük a Manó elnevezésű székeket, ebből az összegből 17 db széket vásároltunk. A székek, hosszas várakozás után, 2017. május 23-án megérkeztek a HOR ZRT-től. A Villa épületünk 3 csoportjába, megosztva kerültek az új székek, amit a gyerekek már birtokba is vettek. Ezúton is nagyon köszönjük, hogy ismét támogatták óvodánkat!
Egy Édesanya segítségével a Ford cég, laptopokkal és hozzá tartozó kiegészítőkkel igyekezett könnyíteni a csoportokban folyó adminisztrációs munkát. Köszönjük az Édesanyának a lelkes szervezést, lebonyolítást és a cégnek az önzetlen segítséget!
A Heim pékség gyermeknapra pogácsával, édes apró süteménnyel kedveskedett a gyerekeknek, melyet nagyon köszönünk! Gyermeknapra új homokozó készleteket vásároltunk.
A Dm pályázaton ismét sikerült megnyerni a nyári élthez szükséges naptejeket, homokozó játékokat, ceruzákat.
Pillangó csoportosaink, Állati Óvoda című rajzpályázaton, állatkerti kirándulást nyertek, melyre ősszel kerül sor. Köszönjük a szülőknek, hozzátartozóknak a lelkes szavazást!
A pomázi ICO Zrt. – Magyarország legnagyobb iskolaszergyártójaként és forgalmazójaként –is támogatta az idén végző, iskolába menő nagycsoportos gyerekeket. 30 db SÜNI  leckefüzetet kaptunk ajándékba.
A Palánta Gyermek és ifjúsági Misszió szintén az iskolába menő nagycsoportos gyerekeknek kedveskedett „A szeretetre vágyó Süni és a Váratlan Vendég” című fejlesztő füzettel. Köszönjük a cégek támogatását!
 Folyamatban van az Alapítványtól kapott támogatás felhasználása is.
 Mindenkinek NAGYON köszönjük, aki bármilyen formában segítette óvodánkat!
Az óvodai nyári zárás alatt megtörténik az óvoda kötelező festése, a nagytakarítás, s a különböző javítások elvégzése.
Mindenkinek szép nyarat és nagyon jó pihenést kívánunk!

                                                                                              Az óvoda nevelőtestülete