2015. március 31., kedd






Közeledik a húsvét… 
Katica csoport készítette
 Közeledik a húsvét, így óvodánkban az elmúlt napokban lázas készülődés folyt a csoportokban. 
Óvodai Pedagógiai Programunkban is nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek és a hagyományok. Népi hagyományaink őrzése, felelevenítése, ápolása erősíti a gyermekekben magyarságtudatukat. Az ünnepre való felkészülés során mind az irodalmi, mind a zenei nevelésben, s az ábrázolásban is megjelent a húsvét témája. 
A csoportokban a gyermekek különböző technikákkal készítettek hímes tojásokat, színeztek, vágtak, ragasztottak papírnyuszikat, bárányokat, kiscsibéket, s voltak, akik fonalból, hungarocellből és egyéb anyagokból készítették el mindezeket. 
Az óvoda termei, folyosói vidám, tavaszi hangulatba öltöztek. 
Az idei évben is készültünk a tojásfa állítására, de sajnos a tervezett március 30-án, hétfőn délelőtt esett az eső, így elhalasztottuk 31-én, keddre, azaz a mai napra. Sajnos az idő ma sem kedvezett az udvari programunknak, így a tojásfát az óvoda tornatermében díszítettük fel. Minden kisgyermek elhelyezte rajta az általa készített húsvéti tojást. Együtt gyönyörködtünk a különböző technikákkal elkészített húsvéti díszekben, melyek a virágzó ágat díszes tojásfává varázsolták. Ezután tavaszi mondókákkal, énekekkel, játékkal, közös mesehallgatással folytatódott a délelőtt további része. (Képeket a galériában láthatnak)
Holnap, április 1-jén, szerdán valamennyi csoportban felelevenítik a locsolkodás néphagyományát, s a fiúk meglocsolják a „virágszálakat”, azaz a kislányokat. Vannak olyan csoportok, ahol nyuszisalátát készítenek zöldségekből, gyümölcsökből a gyermekek segítségével, melyet utána el is fogyasztanak. Természetesen a nyuszis dalok, mondókák, versek is megelevenednek, s ha az idő engedi, csokinyuszit is keresünk az udvaron.
Élményt nyújtó közös készülődést és kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Tündérkert óvoda minden kis óvodása és dolgozója!

Süni csoport munkája
Leányfalu Tündérkert Óvoda gyermekeinek munkájával díszített tojásfa